Hírek     Témák     Border Collie     Galéria      Tenyésztési elveink      Kutyáink      Almok      Tervezett párosítások       Kapcsolat      Fórum
   
  Tenyésztési elveink
   
 

Tenyésztési garancia

Tenyész kutyáink mindegyike megfelel a tenyésztési elveink menüpont alatt megfogalmazott kritériumoknak.

Ha egy tenyésztő garanciát vállal arra, hogy egy kölyök teljesen egészséges lesz, vagy maga sem tudja, hogy mit beszél és nagyon felelőtlen, vagy félrevezeti a vásárlót.
Nincs olyan vérvonal és nincs olyan kutya, amely valamilyen betegség lehetőségét ne hordozhatná magában (embereknél sincs ez másképp).
Amit garantálni tudunk, hogy maximálisan törekszünk arra, hogy minden nálunk született kiskutya egészséges legyen.
 

Az almoknál korai stimulációs programot alkalmazunk, melynek pozitív hatásait különféle vizsgálatok és tesztek igazolták.
A korai stimuláció hatására megerősödnek a neurológiai kötődések, megnövekszik a szív és érrendszer teljesítménye, megemelkedik a stressz-tűrő képesség és a betegségekkel szembeni ellenállás.
A korai stimulációban részesített egyedek sokkal aktívabbak és „felderítőbbek” a tanulásban, mint stimulálatlan társaik, akik felett verseny szituációban dominánsak. Teljesítményüket sokkal kevésbé befolyásolják a körülmények, ami óriási előnyt jelent a kutyával való munka, versenyzés során.
 

A kölyköket gondosan szocializáljuk. Környezetüket mindig úgy alakítjuk ki, hogy életkoruknak megfelelően lehetőségük nyíljon felfedezni, megismerni környezetüket, felnőtt kutyáinkat és embereket. Készségeik fejlesztéséhez különféle játékokat és tereptárgyakat használunk. Kialakítjuk bennük az emberrel való kapcsolat és játék iránti igényt azzal, hogy minden nap foglalkozunk velük együtt és külön-külön is.
 

Az irántuk való gondoskodásunk nem ér véget azzal, hogy átadjuk őket a gazdáknak. Fejlődésüket figyelemmel kísérjük, a gazdiknak pedig igény szerint segítséget nyújtunk a kutya nevelésében és kiképzésében.
 

Akkor vagyunk elégedettek, ha kutyáink gazdái azok. A képlet nagyon egyszerű: elégedett gazdi – jó reklám, elégedetlen gazdi – nem jó reklám.