Hírek     Farm     Galéria      Rólunk      Juhaink      Terelés      Kiképzés      Panzió      Kapcsolat     Forum
   
 
  Rólunk
   
 
Balássy Evelin
A kutyáim és a velük való foglalkozás mindig életem fontos részét képezték. Border colliejaimmal többféle sportot is kipróbáltunk, gyakorlunk. Közülük a terelés vált elsődlegessé. Lassan egy évtizede foglalkozok ezzel a sporttal és kutyáim munkavizsgákon, hazai és nemzetközi versenyeken bizonyították kiváló képességüket.
Szakmai ismereteimet ebben a sportban elismert nemzetközi trénerek, versenyzők, bírók szemináriumain, külföldi tréningeken, versenyeken és szakmai anyagok tanulmányozásának segítségével bővítettem.
A border collie átalakulása a szemünk előtt játszódik le. Kénytelenek vagyunk belátni, hogy a fajta terelőkutyaként egyre inkább veszít létjogosultságából azokban az országokban, ahol nincs széles körben igény a terelőkutya mindennapi munkájára. A terelőkutya azonban olyan tulajdonságokat és képességeket hordoz magában, melyek megnyitják a lehetőséget arra, hogy a fajta univerzális sport kutyává alakuljon át, mely magas szinten megőrzi ősei terelő képességét is.
Mivel az univerzális sport kutyák képzése más irányú tudást és tapasztalatot is igényel, ezért 2010-ben OKJ-s képzés keretében kutyakiképzői vizsgát tettem.
2007-es alakulása óta a Magyar Juhászkutya Egyesület (HSDS) titkára vagyok.
 
Balássy Ákos
Feleségem kutyák és kutyakiképzés iránti lelkesedése az én életemnek is meghatározó részévé vált. Sok-sok ezer kilométer Európa útjain. Hol Belgiumba mentünk kiskutyáért, hol Németországba fedeztetni, hol Ausztriába versenyezni. Kezdetben csak Evelint kísértem el a különböző kutyás rendezvényekre, később egyre inkább részese lettem az eseményeknek. Tolmácsoltam, pályát építettem, szerveztem, bonyolítottam…
Néhány éve megérett bennünk az elhatározás, adódott egy lehetőség és megvettük a Blessed Borders Farmot. A farm rendbetétele, a cikta juh törzsállomány létrehozása és a gazdálkodással kapcsolatos teendők a munkám mellett kiváló hobbi tevékenységként szolgáltak az elmúlt másfél évben, de az unalom mentes napok a jövőre nézve is biztosítottak. :)
 
Balássy Lidi
Legfontosabb feladatom egyelőre a kiskutyák megfelelő szocializációjának biztosítása. :)